Een dagje minder vlees? Ontdek de smaakvolle alternatieven van Yakso!
Steeds meer mensen kiezen voor minder of geen vlees. Met Yakso bieden we een aantal lekkere alternatieven. Goed voor je gezondheid en ook nog eens duurzaam! De ingrediënten van onze biologische producten zijn duurzaam geteeld, zonder chemische pesticiden of kunstmest

Yakso Seitan
Seitan wordt gemaakt van tarwe. Het is dus rijk aan eiwitten en bevat - in tegenstelling tot vlees – helemaal geen cholesterol en een heel laag vetpercentage. Het komt oorspronkelijk uit de Oosterse macrobiotische keuken en wordt steeds meer in gebruikt in een in een gezond eetpatroon met minder of geen vlees. De veelzijdigheid én het feit dat de structuur erg lijkt op die van vlees maakt seitan zeer aantrekkelijk in allerlei recepten.
“Bjorn Andringa: wij maken onze Yakso Seitan volgens traditioneel recept. Hierdoor heeft het
een lekkere, stevige structuur. Daarnaast is het ook nog eens enorm rijk aan plantaardige eiwitten. Dit maakt het een smaakvol én voedzaam alternatief voor vlees. Erg lekker in een curry, spaghetti, burrito of wrap. En fijngesneden kun je het ook goed vervangen voor gehakt.”

Yakso Tofu
Tofu is een caloriearme en eiwitrijke vleesvervanger op basis van soja. Tofu heeft van zichzelf een zachte textuur. Als je tofu even bakt, krijg je een lekker krokant buitenkantje en een zachte binnenkant. De smaak van tofu is vrij neutraal. Hierdoor is het erg geschikt om te marineren en kun je het voor allerlei gerechten gebruiken. Tofu neemt smaken namelijk erg goed op. Tip: erg lekker bij vegetarische (Aziatische) gerechten.

Yakso Tempeh
Tempeh maken wij van gefermenteerde sojabonen. Het is zeer vezelrijk, licht verteerbaar en bevat veel goede voedingsstoffen. Ook bevat het een hoog gehalte aan ijzer, calcium en magnesium. Een bijzonder voedzaam product dus! Tempeh is erg geschikt om te marineren en is qua “bite” iets steviger dan tofu.
“Bjorn Andringa: bij het bakken krijgt tempeh al snel een knapperige buitenkant. Daarnaast is de smaak een beetje nootachtig, waardoor je er bijvoorbeeld een fijne burger van kunt maken!”

Yakso Jackfruit

Jackfruit is een exotische vrucht en een bron van vezels, zetmeel, vitamine B6 en C en kalium.
De vrucht is word erg gewaardeerd als vleesvervanger vanwege de structuur. Die lijkt namelijk veel op pulled pork of pulled chicken. Daarnaast neemt het vruchtvlees heel goed smaak op, waardoor je hem heel goed kan kruiden!

“Door de groeiende aandacht vanuit de markt, kunnen we steeds meer consumenten kennis laten maken met onze alternatieven. Vanuit Yakso bieden wij een unieke range producten die op ambachtelijke wijze en volgens traditionele recept worden gemaakt in Wolvega. Vanuit passie, ideaal én het besef dat de huidige intensieve landbouw niet langer houdbaar is.  De zorg om de wereld merken wij ook bij onze klanten. En dat zie je terug in de stijgende vraag naar onze vleesvervangers, die passen bij een duurzaam voedingspatroon, aldus Ilse Reitsma (Brandmanager, FZ Organic Food)”

RestylingTrafo: een feestje in het schap!
De chips en snacks van Trafo zijn erg geliefd vanwege de unieke smaak, structuur en het veelzijdige aanbod. Wil je chips gebakken in biologische zonnebloemolie? Ofkies je voor chips gebakken in kokosolie of olijfolie? Het kan allemaal! Netals chips gemaakt van biologische aardappelen tot groentechips en chips op basisvan peulvruchten.