Kwaliteit

FZ Organic Food streeft de hoogste kwaliteitsniveaus na en vertrouwt daarvoor op onderzoek, ervaring en discipline. Onze medewerkers zijn dagelijks bezig om de kwaliteit van onze producten te waarborgen en waar nodig producten of processen te verbeteren. Ons interne kwaliteitssysteem en onze intensieve screening van leveranciers zijn een garantie voor kwaliteit. Daarnaast voldoet FZ Organic Food uiteraard aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid d.m.v een gecertificeerd FSSC22000 voedselveiligheidssysteem. Naast voedselveiligheid zijn wij Skal-gecertificeerd waarmee gegarandeerd wordt dat alle producten 100% biologisch zijn.

headFSCC 22000

Onze productielocatie is gecertificeerd volgens een GFSI-erkende norm (Global Food Safety Initiative) namelijk FSCC22000. Hiermee voldoet FZ Organic Food aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid.

 

Skal

FZ Organic Food produceert uitsluitend biologische levensmiddelen. Al onze producten zijn dan ook Skal gecertificeerd. Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

Biologisch is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, Skal ziet toe op de naleving van deze regels. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Skal houdt toezicht op de hele biologische keten,  in opdracht van het Ministerie van EZ.

Ieder bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn. Eigenlijk iedereen in de keten dus, behalve de winkels die verpakte producten rechtstreeks aan de eindconsument verkopen.

EU Organic LogoEU-Organic-Logo

Met de afgifte van dit keurmerk maakt Skal de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.